matchrapport

matchrapport skrivet av Anders/tränare ;) (för er som orkar läsa)

Seger mot ESK

Vi startade positivt och Daniella fick en tidig möjlighet, men sköt utanför. Strax därefter fick Evelina ett bra skottläge, men fick inte tillräcklig fart på bollen. Under första halvleken var det vi som skapade de flesta och bästa chanserna och hade det mesta av spelet. Det tog 16 minuter innan Evelina kunde göra 1-0 efter att ha fått skjuta två gånger. Efter 23 minuter ökade vi på till 2-0 när Daniella kom fri på en långboll. I samband med att hon dök efter bollen, skadade ESK-målvakten sin tumme och fick lov att utgå.

Med bara ett par minuter kvar till den välbehövliga halvtidsvilan slog Rebecka O en hörna mot bortre stolpen, där Daniella kunde trycka in bollen till 3-0. Tyvärr får ESK en straff i halvlekens sista minut och kan reducera till 3-1 innan halvtidsvilan.

I andra halvlek får ESK spela i medvinden och de får mer tryck i spelet än de hade i första halvlek. De skapar dock inga riktigt farliga möjligheter, farligast är ett lågskott i ribban efter 46 minuter. Några minuter senare kan Isabelle H öka på till 4-1, vilket också blir slutresultatet.

Vi gör en kanonmatch i dag! I första halvlek är vi det bättre laget på planen och i andra halvlek kämpar vi heroiskt. Freja och Tove gör ett kanonjobb på mittfältet och lyckas få stopp på ESK:s farligaste spelare. Övriga i laget jobbar också fantastiskt hårt och trots att vi blir tillbakapressade under merparten av andra halvlek försöker vi ändå oftast spela oss ur situationerna. Sista minuterna vikarierar Evelina och Isabelle E som ytterbackar. Båda är ovana vid positionen, men med rätt inställning går även det.

Grattis tjejer till första segern i 95-serien för den här gången!